Pilihan 10 Hotel Popular & Best Tepi Pantai Di Penang

Pilihan 10 hotel popular dan best kalau ada yang nak bercuti di penang. Paling syok kebanyakan hotel ini terletak di tepi pantai di sekitar Batu Feringgi dan Teluk Kumbar.

Jadi bagi mereka yang merancang untuk bercuti di sini bersama keluarga, bolehlah memilih beberapa resort dan hotel di tepi pantai sambil melayan deruan ombak.

Menikmati keindahan petang melihat matahari terbenam merupakan detik terindah bagi mereka yang memilih hotel atau resort dicadangkan ini.

Artikel Lain: Senarai Hotel Bajet Tapi Best Di Langkawi

Jangan lepaskan peluang, jika bernasib baik anda boleh menempahnya dengan kadar jauh lebih murah berbanding harga biasa jika sedang dalam promosi.

Pilihan 10 hotel popular dan best Tepi Pantai Penang

1. Flamingo Hotel

Bagi yang mahu menginap di tepi pantai dengan harca sederhana. Biliknya juga bersaiz besar dan mempunyai pesisir pantai yang cantik. Bagi yang minat aktiviti pantai, bolehlah melayan menaiki jet ski.

Pilihan 10 hotel popular dan best

2. Mercure Penang Beach

Terletak di kawasan patati Tanjung Bungah. Hotel Mercure ada kawasan pantai yang landai dan lebih terjaga. Jika mahu menempah cari yang menghadap laut menyaksikan pemandangan indah.

Pilihan 10 hotel popular & best

3. Lost Paradise Resort

Jika berangan mahu berada seperti di Bali, boleh datang ke Lost Paradise. Pemandangan dari resort kecil di tepi pantai Memang besi dan mempunyai bilik luas. Lagi satu dekorasi menarik sesuai untuk mereka yang instagramble. Walau bagaimanapun Said pantainya Cecil dan hanya sesuai untuk berjalan santai saja.

Pilihan 10 hotel popular

4. Hotel Sentral Seaview

Hotel bajet pesisir pantai bawah RM100. Pantainya kecil dan airnya kurang sesuai untuk aktiviti mandi-manda. Tetapi bagi yang ada anaj kecil, disediakan kolam kecil untuk mereka mandi.

5. Hotel Rainbow Paradise

Paling best kebanyakan bilik di sini mempunyai balkoni. Jadi anda boleh melaryn sunset dari bilik saja. Hotel ini sebenarnya sudah lama dan facility kebanyakan sudah berusia. Untuk ke pantai, ada di tepi saja. Kecil dan serhad pasir putihnya.

Pilihan 10 hotel popular & best

6. Lexis Suite

Mempunyai private pool sendiri dalam bilik dan boleh mandia bila-bila masa sahaja. Terletak di pesisir Teluk Kumbar dan paling seronok dapat saksikan pemandangan senja cukup indah. Berdekatan dengan air port tetapi lautnya juga tidak sesuai untuk acara mandi manda.

7. Lone Pine Resort

Terletak di tepi pantai Batu Feringgi. Hotel butik ini tak besar tetapi oantainya ada di tepi. Turut disediakan bilik yang ada tub mandi menghadap laut tetapi ada provasi kerana diabasi poco rho di tepi laut.

Pilihan 10 hotel popular

8. Hard Rock Hotel

Antara hotel mewah dn classy untuk yang mahu tinggal di tepi pantai. JIka mahu mandi bersama keluarga, pool di sini antara terbaik dalam Seluruh Pulau ini. Untuk mandi laut, cuma beberapa tapak jalan kaki dari pool saja.

9. Shangri-La Golen Sands

Hotel di tepi pantai paling best untuk kanak-kanak. JIka tidak bokeh mandi laut yang terletak di belakang hotel. Kawasan resort hijau dan lapang serta mempunyai taman tema indoor menarik.

Pilihan 10 hotel popular dan best

10. Shangri-La Rasa Sayang

Untuk yang nak berehat di tepi pantai, ini adalah hotel pilihan terbaik. Kewasan pesisir hotel yang luas dan dibuat untuk anda melayan bayu laut dan pemandangan pantai Batu Feringgi.

Pilihan 10 hotel popular dan best

Sumber: Jomjalan.com.my

Artikel Lain: Serlah Penampilan Dengan Jacket

Kesemua ini antara Pilihan 10 hotel popular dan best di penang yang korang kena cuba lawati kalau pergi ke pulau pinang nanti.

Leave a Comment!

error: Content is protected !!